Алим нь эсийг исэлдэх стрессээс хамгаалан дархлалыг нэмэгдүүлдэг гэдгийг Өмнөд Солонгосын Сонгюнгваны их сургуулийн эрдэмтэд үзэв. Мөн алиманд хүнсний сэмэлдэг их байдаг нь бүдүүн гэдэсний дотоод орчинг сайжруулан хоол боловсруулалт нөлөөлдөг байна. Дахин төлжих суурь эсүүд ашигтай ба нас нэмэгдэхээр тэр эсийн ургалт буурдаг байна.
Харин алим нь химийн элементээр баян ба тэд нь организмд зайлшгүй шаардлагатай гэнэ. Мөн энэ жимс нь үрэвсэл, хордлого, хавдрын эсрэг үйлчилгээтэй ажээ. Энэ мэдээллийг тулгуурлан алим нь хүний бие организмын биежилтэд тустай гэсэн дүгнэлтийг эрдэмтэд хийлээ. Судалгааг Food.news, Nutrition Research, ScienceDirect.com, Link.Springer.com, Blog.Sonyadakar.com, BPSPubs.OnlineLibrary.Wiley.com, JBC.org, PNAS.org, MedSciMonit.com, NCBI.NLM.NIH.gov, CEBP.AACRJournals.org зэргийн шинжлэх ухааны сэтгүүлүүдэд нийтэлжээ.
М.Цогт
Эх сурвалж: inews.mn
Сэтгэгдэл