ХУВАНЦАР САВ бисфенол, хар тугалга, миламин зэрэг ХОР ЯЛГАРУУЛДАГ.
ХАМГИЙН АЮУЛТАЙ нь хуванцар савны хор удаан хугацааны дараа ДАРХЛАА БУУРУУЛЖ, ЦУС БАГАДАЛТ, ЭЛЭГНИЙ ХАТУУРАЛ, ЧИХРИЙН ШИЖИН, ҮРГҮЙДЭЛ, ХӨХНИЙ болоод САВНЫ ХАВДАР, ЭР БЭЛГИЙН ЭСИЙН ЦӨӨРӨЛ, АРЬСНЫ ӨВЧИН, МЭДРЭЛИЙН СААЖИЛТ, УРГИЙН ГАЖИГ ҮҮСГЭДЭГ.
Иймээс хоол хүнс, аарц ааруул, өрөм цөцгий, айраг шар тос, сүү цагаан идээгээ хуванцар саванд хийж хадгалдаг байдлыг бүрмөсөн болих хэрэгтэй!
Хуванцар савны хэрэглээтэй айлын хүүхдүүдийн цусанд хар тугалга хэвийн хэмжээнээс өндөр гарч, тухайн хүүхдүүдийн оюуны чадавхи мэдэгдэхүйц буурч, ядаргаанд орсныг баталсан судалгаа байна.
Хоолыг хуванцар сав, гялгар уутанд хийж халаах маш осолтой бөгөөд хуванцар савны хортой бодис хоолонд шингэж хорт хавдар үүсгэх нөхцөл бүрдүүлдэг.
Хуванцар сав, гялгар уутны ХОГ ХАЯГДАЛ ХӨРСӨНД УУСАЖ ШИНГЭДЭГГҮЙ тул БАЙГАЛЬ БОХИРДУУЛАН ХОРДУУЛАХ СӨРӨГ НӨЛӨӨТЭЙ!
Монголчууд бид ЗЭС, ГУУЛЬ, МОД, АРЬСАН ХӨХҮҮР, МАЛЫН ДОТОР БҮТЭЭГДЭХҮҮНД ХҮНСЭЭ ХАДГАЛДАГ БАЙСАН УЛАМЖЛАЛАА СЭРГЭЭЕ.
ГЭР БҮЛ ҮР ХҮҮХДЭЭ ӨВДӨХӨӨС, ХОРТОЙ АЮУЛТАЙ ӨВЧИНД.ӨРТӨХӨӨС СЭРГИЙЛЖ ХУВАНЦАР САВ, ГЯЛГАР УУТНААС ТАТГАЛЗААРАЙ.
Зөвлөгөө өгсөн
Хүний их эмч Самбуугийн Энхтайван.
Сэтгэгдэл